https://img.444.hu/uhu.jpg

Gonosz bagoly terrorizálja egy holland városka lakóit

ÁLLAT
2015 február 25., 21:23
comments 52

Nemrég írtunk arról az amerikai gonosztevő bagolyról, amelyik gyanútlan járókelők sapkáit rabolja el Salem egyik parkja környékén.

Persze azóta kiderült, hogy ha bagolybűnözésről van szó, a puhány amerikai baglyak sehol nincsenek európai rokonaikhoz képest. A Hollandia északi részén található Purmerend városkájában élő bagoly nem csak sapkákra utazik, hanem konkrétan támad, több ember szorult orvosi ápolásra, a város vezetése pedig azt tanácsolta az ott élőknek, hogy esténként csak esernyővel induljanak el otthonról.

Az AFP szerint kedd éjjel a bagoly egy futóra és edzőjére csapott le, egyikük fejsérülését össze is kellett ölteni. Előző éjjel is az atléta klub egyik tagjára csapott le a szárnyas, de ekkor már hetek óta ment a terror: a közelben található értelmi sérültek otthonánál 15 hasonló támadásért lehet felelős az állat.

Az igazi probléma, hogy nem hallani a baglyot támadás előtt, csendben és villámgyorsan csap le.

A városi tanács közleményében arról ír, hogy az állat valószínűleg korábban emberi fogságban élhetett. Ezért lehet, hogy nem fél közel menni az emberekhez, és hogy őket párosítja össze az ételszerzéssel.

A támadó bagoly egy uhu, azaz nagy fülesbagoly lehet, ami az egyik legnagyobb ismert bagolyfaj, amely jellemzően kerüli az embereket, inkább kisebb emlősökre szokott vadászni. A város vezetése most szakértő bevonásával próbálja befogni az állatot, ami ráadásul védett fajnak számít. (Washington Post, kép: Wikipedia)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.