Gyorsan forgó ringlispil lett a Magyar Nemzet, amelyről minden egyes pördüléskor lerepül valaki

media
2015 február 25., 11:26
comments 45

Az Index összefoglalta, hogy kit rúgtak ki, kit vettek fel, és kik terveznek mostanában lelépni Simicska Lajos napilapjától. Az eddig békés sziget hétvégi Magazinnál folyt a legtöbb vér. A 444 összefoglalta az összefoglalót.

  • A lap szombatonként megjelenő, Magazin című mellékletének szerkesztőjét, Fehér Bélát, azonnali hatállyal elbocsátották, de olyan azonnali hatállyal, hogy éppen a heti számot szerkesztette, amikor kirúgták. Pedig a Magazint többen olvasták, mint a napilapot.
  • Fehér helyettesét, Margittai Gábor lefokozták a melléklet beosztott újságírójává
  • A Magazin új vezetője hanem Wekerle Szabolcs, a melléklet korábbi munkatársa, aki az Index forrásai szerint "tulajdonképpen kezdő újságíró".
  • A Magazin társszerkesztője György Zsombor lett, aki korábban a Hír TV egyik műsorszerkesztője volt, és saját műsora van a Lánchíd rádióban.
  • Visszakerült a Magyar Nemzethez laphoz az előző főszerkesztő, Liszkay Gábor által korábban elbocsátott Lőcsei Gabriella és Ugró Miklós.
  • Ludwig Emil nem hajlandó a jelenlegi főszerkesztő D. Horváth Gáborral együtt dolgozni, de nem ő az egyetlen, aki állásajánlat nélkül is a felmondást fontolgatja.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.