Tényleg bevásárlókocsiban szállítanak gyerekeket egy magyar kórházban

Egészségügy
2015 február 25., 08:40
comments 113

Pedig amikor az elmúlt hét végén a matraccal bélelt rácsos kocsi képe bejárta az internetet, sokan kételkedtek abban, hogy ilyen tényleg létezik. Most viszont a Délmagyarorszég megkérdezte a szegedi Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ vezetőjét, aki elmondta, hogy az intézményen belül az egyik épületrészből a másikba tényleg bevásárlókocsival szállítják a gyerekeket. Sokáig kézben cipelték őket, de ez a megoldás biztonságosabb.

Felnőtt hordágyakat nem tudnak használni, mert nem férnek át az ajtókon, a speciális gyerekszállító eszköz meg nagyon drága. Jó hír, hogy a bevásárlókocsi

megfelel a kórházhigiénés szabályoknak: tisztítva, fertőtlenítve van, és ugyanúgy cserélik az ágyneműt és a fejtartót a belehelyezett matracon, mint a kórházi ágyak esetében.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.