A szegedi klinika megtalálta és sikerrel alkalmazza a beteg gyerekek szállításának ideális eszközét: a bevásárlókocsit

Egészségügy
2015 február 26., 11:32
comments 135

Ötéves korukig bevásárlókocsikban tologatják a beteg gyerekeket a betegszállítók a szegedi klinikán, írta tegnap a Bors, és megdöbbentő képet is közölt, amelyen egy bevásárlókocsi látható, benne némi ágyneművel, hogy ne törjön annyira a rács.

Facskó Andrea, a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ megbízott elnöke a lapnak elmondta, hogy a felnőtteknek szánt hordágyak a szűk gyerekklinikán nem férnek el, a gyerekhordágy meg túl drága.

A Facebookon időközben előkerült Dr. Praefort László, aki 44 évig dolgozott a szegedi gyermekklinikán, jórészt altatóorvosként. A doktor úr maga vezette be a szállítási módszert a gyerekklinikán; a bevásárlókocsikat a Penny Markettől kapták ajándékba, és felszerelték őket infúziós állvánnyal, oxigénpalackkal és egyéb orvosi eszközökkel.

Szegény ember vízzel főz, de attól még lehet jó a főztje.

- írja Dr. Praefort a posztban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.