Mától az Egyesült Államok fővárosában is legális a marihuána

jog
2015 február 26., 08:21
comments 101

Ahogy az USA sok más részén, a fővárosban, Washingtonban is szavazás döntött a marihuána legalizációjáról. Tavaly novemberben a szavazók csaknem 70 százaléka értett egyet azzal, hogy a 21 éven felüliek kis mennyiségben tarthassanak füvet, és azt jogi következmények nélkül el is szívhassák.

A republikánus kongresszusi képviselők (Washington D. C. különleges jogállású zóna, a törvényekről a kongresszus mondja ki a végső szót) ezen annyira felháborodtak, hogy hoztak egy furfangos törvénymódosítást, miszerint szövetségi forrásokat nem lehet marihuánát legalizáló törvénykezésre fordítani. Aki megszegi, komoly retorziókra számíthat, akár börtönbe is kerülhet.

Washingtonban ennek ellenére  szerda éjfélkor életbe léptett a marihuána legális fogyasztását lehetővé tevő szabályozás.

A város polgármestere, Muriel Bowser (a fenti képen) a republikánusok fenyegetéseire közölte:

"Sok dolgom van D. C.-ben. Nem lenne jó, ha börtönbe kerülnék."

(Buzzfeed)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.