Szándékos emberöléssel gyanúsítják a lányt, aki biztatta az öngyilkosságra a barátját

bűnügy
2015 március 01., 14:53
comments 77

Egy depressziós massachusettsi középiskolás, Conrad Roy többször is megpróbálta megölni magát.

Amikor aztán egy parkolóban a kocsijába vezette a szén-monoxidot, a 18 éves barátja, Michelle Carter, SMS-ben arra biztatta, amikor már kiszállt a kocsiból, hogy szálljon vissza. A Sun Chronicle szerint a lány ezzel akarta mások figyelmét és szimpátiáját elnyerni.

Eközben a lány más ismerősének arról írt, hogy aggódik az eltűnt srác miatt: miután azt írta valakinek, hogy nem hiszi, hogy Roy még életben van, ráírt a srácra, hogy szóljon neki, amikor „megteszi”.

A rendőrség szerint Carter két hónappal Roy halála után megírta ezt egy barátjának. Mint írta, tudta, hogy a depressziós srác újra és újra megpróbálja megölni magát, ezért segített neki. A védője szerint Roy amúgy is megölte volan magát, a védence tehát ártatlan.

Roy egyik utolsó üzenete Carternek egyébként az volt, hogy „I love you, btw”. (First Coast News)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.