400 férfi heréjét távolíthatta el az indiai popsztár-guru, hogy azok közelebb kerüljenek Istenhez

külföld
2015 március 02., 14:11
comments 157

Gurmeet Ram Rahim Singh nagy formátumú ember, a popzenészkedés mellett telegyógyító és lelki vezető is, eddig a becslések szerint mindebből mintegy 50 millió dollárt szedett össze. Most viszont árnyék vetülhet pályafutására, miután eljárás indult ellene. A gyanú szerint mintegy 400 követőjét vette rá a kasztrációra.

Az egyik követője, aki még hét évvel ezelőtt ment bele a hereeltávolításba, arról beszélt, hogy a guru azt ígérte nekik, akik belevágnak ebbe, közelebb jutnak Istenhez.

Az érintett férfi, Hans Raj Chauhan még 2012-ben tett panaszt, a nyomozóhatóságok pedig mostanra gyűjtöttek össze elég információt.

Singh korábban már jelezte, hogy felháborítják a vádak, és perelni fog minden hasonló állításért. A gyanú szerint a kasztrálásokat a guru magánszektájának kórházaiban végezhették el. A szekta amúgy igazi birodalmat épített maga köré, saját farmjaik, gyáraik, éttermeik és iskoláik is vannak.

Singh saját magát egy spirituális szentnek tartja. Meg rendezőnek és dalszövegírónak. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.