A BKV alaposan kivizsgálja, miért hajtott át a piroson egy villamos a Karinthy úton

közlekedés
2015 március 02., 11:59
comments 62

Vizsgálatot indított a Karinthy Frigyes úton piroson áthajtó villamos ügyében a BKV.

A villamos a felvétel dátumbélyegzője alapján február 17-én, 19:37-jor száguldott át a kereszteződésen, amikor már a keresztirányú forgalomnak volt szabad jelzése.

A BKV megkeresésünkre ma közölte, hogy "a rendelkezésre álló adatok - videofelvétel - alapján Társaságunk az ügyben vizsgálatot indított".

Levelükből az is kiderül, hogy a BKV-nál amúgy nagyon szigorúan veszik a KRESZ előírásainak a betartását, amit "hitelesített technikai berendezések segítségével" rendszeresen ellenőrizni is szoktak.

Azt írták, hogy ha beigazolódna a szabálytalanság, akkor fegyelmit kezdeményeznek az érintett járművezető ellen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.