Nem akarod, hogy drónok nézegessék a lakásod? Van megoldás!

TECH
2015 március 02., 07:06
comments 80

Persze le is függönyözhetnénk az összes ablakunk, ha nem akarjuk, hogy bárki benézzen a lakásunkba. De ha valamiért néha mégis nyitva maradna, bárki bepislanthat hozzánk. Még akkor is, ha teszem azt a negyediken lakunk. Ehhez elég egy, kereskedelmi forgalomban is kapható apró drón, és egy, kereskedelmi forgalomban is kapható vezetéknélküli kamera. Pl. egy GoPro, amiket a legtöbb drónra könnyedén fel lehet szerelni.

Erre a ma még tán nem mindennapi, de egyre általánosabb problémára talált ki megoldást Samim Winiger és cége, a Cyborg Unplug. Az egyszerű, konnektorba dugható kis eszköz azt tudja, hogy

azonosítja a lakás hálózatára csatlakozó eszközöket, és azokat, amiket nem engedélyezünk, lekapcsolja. Például a kémkedő drónra szerelt kamera rádióját, amely így már nem tudja továbbítani a kamera képét.

A Cyborg Unplugnak két alapbeállítása van, a territoriális mód, ami a védett objektum hálózatára közvetlenül csatlakozó eszközöket blokkolja, és az All Out mód, ami minden, a hatósugarában levő eszközt. Ráadásul nem csak a kamerákat, hanem a vezetéknélküli mikrofonokat és egyebeket is.

Winiger augusztusban kezte gyártani a Cyborg Unplugot, amit 66 dollárért már elő is lehet rendelni. Az első darabokat pár hónapon belül le is szállíthatják. (Via The Daily Dot)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.