Nem kapott közmunkát > berúgta az ajtót > megverte a polgármestert > négy év börtön

bűnügy
2015 március 02., 09:18
comments 220

Nem jogerősen négy év börtönbüntetésre ítélte a fehérgyarmati járásbíróság azt a férfit, aki megverte az egyik szatmári falu, Tiszakóród polgármesterét.

A vádlott 2015. február 23-án reggel szerzett tudomást arról, hogy - kifogásolható viselkedése miatt - a polgármester a jövőben nem kívánja őt közmunkásként alkalmazni. Így aztán fogta magát, és bement a polgármesteri hivatalba. Kerékpárját az épület ablakához dobta, majd

két ajtót berúgva

bement a polgármester irodájába. Itt szidalmazta az önkormányzati vezetőt, majd ököllel többször megütötte. A hátráló és védekező sértett a földre esett, ahol a férfi tovább ütötte.

Az épületben tartózkodók próbálták lefogni a támadót, aki két telefonkészülékkel megdobta a polgármestert, akinek vérezni kezdett a homloka. A vádlottat végül több közmunkás segítségével sikerült megfékezni.

Hogy mindez minek minősül?

  • hivatalos személy elleni erőszak bűntette
  • súlyos testi sértés bűntettének kísérlete
  • garázdaság vétsége 

Az ügyész súlyosbítást kér.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.