Offenzívát indított az IS ellen az iraki hadsereg

külföld
2015 március 02., 07:14
comments 24

A síita milíciák támogatásával offenzívát indított Irak Szaláheddín tartományában az iraki hadsereg az IS ellen. Ebben a tartományban van Tikrit, Szaddám Huszein szülővárosa is, amit az IS még tavaly nyáron rohant le.

Haider al-Abádi miniszterelnök vasárnap televíziós beszédben jelentette be az offenzíva megindítását. Beszédében még egy esélyt adott az IS támogatóinak, hogy feladják magukat.

Az offenzíva komoly feszültséget is okozhat a térségben: Szaláheddín szunniták lakta tartomány, az offenzívában pedig komoly szerep hárul a síita milíciákra. Ezért al-Abádi beszédében külön is felszólította a harcosokat, hogy próbálják megkímélni a civilek életét. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.