Az átláthatóság és az elszámoltathatóság hőse: Fazekas Sándor

POLITIKA
2015 március 03., 13:27
comments 89

Szivemet a puska-tus zúzta,
Szememet ezer rémség nyúzta,
Néma dzsin ült büszke torkomon
S agyamat a Téboly ütötte.

És most mégis, indulj föl erőm
Indulj föl, megintlen a Földről!
Hajnal van-e, vagy pokol éjfél?
Mindegy, indulj csak vakmerőn,
Mint régen-régen cselekedted.

Ékes magyarnak soha szebbet
Száz menny és pokol sem adhatott:
Ember az embertelenségben,
Magyar az űzött magyarságban
Ujból-élő és makacs halott.

(Ady Endre: Ember az embertelenségben - részlet)

2015-ben, mikor a kormánypártok mindent megtesznek azért, hogy a magyar emberek soha semmi érdemit ne tudhassanak meg a paksi atomerőmű bővítéséről, ezért megszavazták, hogy 15 helyett 30 évre titkosítsák a projekttel kapcsolatos dokumentumokat, volt egy ember, aki szembefordult a tébollyal. Nemet mondott a kormány és a Fidesz józan észt és tiszta jóságot orcán köpő indítványára, és

nem szavazta meg a paksi bővítés titkosítását.

photo_camera Fotó: Fazekas Sándor / Facebook

Ő Fazekas Sándor földművelési miniszter. A politikus, aki eddig, ha kellett, összeszorított fogakkal, leszegett fejjel, az egész világ ellenében is képviselte a kormányzati álláspontot, de most végre felegyenesedett, kihúzta magát, és tisztán csengő hangon kimondta:

Eddig és ne tovább!

photo_camera Balog Zoltán, az emberi erõforrások minisztere (b) és Fazekas Sándor földmûvelésügyi miniszter (j, maszkot tart az arca elé) a mohácsi busójárás negyedik napján (Fotó: Sóki Tamás / MTI)

Fazekas igazi erénye, hogy ember tudott maradni az embertelenségben, épelméjű a téboly szertelen tobzódása közepette. Fazekas Sándor a legnagyobb magyar ellenzéki. Ha így folytatja, akár egy Kuncze Gábor emlékgyűrű, Szaharov-díj vagy valamilyen brüsszeli kitüntetés is kinézhet neki!

Fazekas Sándor a hétköznapi Magyarország hétköznapi hőse, aki mindannyiunknak megmutatta,

ha a szívünk így diktálja, szót kell emelni a jogtiprás ellen.

Itt nem lehet mást tenni, mint elismerően csettinteni és annyit mondani:

Gratulálunk, Fazekas úr, de mindenek felett: köszönjük.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.