Betépett nyulakkal riogatott az amerikai droghatóság Utah-ban

külföld
2015 március 03., 11:57
comments 50

Nézze ezt a kedves nyuszit:

photo_camera Fotó: Julochka / Flickr CC BY-NC 2.0

Tudja, mi történik, ha füvet, úgy értem, marihuánát lát?

Matt Fairbanks, az amerikai drogügynökség, a DEA különleges ügynöke szerint

egészen borzalmas dolog!

A vadnyulak megvadulnak megszelidülnek! Ezt személyes tapasztalatból tudja. A utah-i szenátus bizottsága előtt tett vallomása szerint munkája részeként gyakran tölt időt hegyoldalakban, illegális ültetvények után kutatva. Egy ilyen alkalommal figyelte meg, hogy az ültetvény közelében élő nyulak rákaptak a fűre. "Az egyikük nem volt hajlandó elhagyni minket. Elvettük tőle az összes marihuánát, de természetes menekülési ösztöne nem működött, velünk maradt" - magyarázta.

Vagyis az amerikai kormány egyik hivatalos képviselője szerint a marihuána legalizációja azért borzasztóan veszélyes, mert

a vadnyulak is megszelidülnek a fűtől.

Fairbanks meghallgatásán többször is hangsúlyozta, hogy "a tényleges tudomány képviseletében" érkezett. Nézzük, mit mondt a tényleges tudomány a nyulak és a marihuána viszonyáról, mert mindannyiunk nagy szerencséjére a tényleges tudomány ténylegesen is vizsgálta már a kérdést. 1976-ban négy tudós 13 napon át vizsgált nyulakat, amelyek közül volt olyan is, ami napi 100 mg/testsúlykilogramm thc-t kapott. Hogy ennek milyen hatása volt?

Semmilyen.

A nyulakra egyáltalán nem hat a marihuána, a tudósok csak némi lokális bőrirritációt és anorexiát tudtak megfigyelni. (Via Vice)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.