Orbánra számíthat a „Vasas-család”, még ha minden Felcsút elleni meccsükön ordenáré módon el is küldik valami melegebb éghajlatra

futball
2015 március 03., 15:10
comments 62

„Ahogyan korábban, továbbra is számíthatnak rám a Vasas-családot érintő kérdésekben. Hamarosan tárgyalni fogok Markovits Lászlóval, a Vasas SC elnökével az aktuális ügyekről”

– írta ma Orbán Viktor miniszterelnök a Vasas Szurkolói Klub elnökének küldött válaszlevelében, amiről Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője tájékoztatta az MTI-t.

A levélváltás előzménye, hogy Orbán Viktor a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia honlapjának adott hétvégi interjújában – a fővárosi fejlesztésekkel kapcsolatban – arról beszélt:

„a Vasassal most tárgyal az új létesítményeikről, és az sem tántorít el, hogy minden Vasas elleni meccsünkön ordenáré módon elküldenek valami melegebb éghajlatra”.

photo_camera Orbán Viktor 2012-ben Vasas FC szurkolói sálban

Kálmán Zoltán, a Vasas Szurkolói Klub elnöke erre válaszul tegnap így hízelgett a miniszterelnöknek:

„Örömmel olvastuk a Puskás Akadémia honlapján február 28-án megjelent évértékelőjében, hogy külön kitért a fővárosi labdarúgás jövőjére, ezen belül pedig pozitívan áll szeretett klubunk tervezett létesítményfejlesztéseihez. Az interjúban szót ejt egy olyan negatív élményéről is, amely a Vasas-drukkerekhez köthető. Sokunkat meglepte, hogy ilyen emlékei vannak, hiszen a klub szurkolói kifejezetten törekszenek arra, hogy szervezett formában senkivel szemben se történhessen ilyen, vagy ehhez hasonló incidens, a meccseink látogatása pedig a Család az első klubszlogen jegyében kulturált családi program legyen a Vasasnál. Ezért is értékeljük, hogy Ön személy szerint is tett és tesz annak érdekében, hogy a Vasas-sportolók megfelelő körülmények között sportolhassanak, a szurkolók pedig kulturált közegben szurkolhassanak a jövőben.”

Orbán Viktor, a magyar foci mindenes szurkolója a mai válaszában megköszönte a „bátorító és baráti hangú” levelet, és azt írta: „összpontosítsuk erőinket a jövőre”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.