Ilyen rejtélyes öngyilkosság talán még sosem történt

bűnügy
2015 március 04., 09:49
comments 60

Már ha tényleg az volt, ahogy azt a rendőrség gyanítja.

Február 24-én este egy focista egy 37 éves budapesti férfi holttestét találta meg a kiskundorozsmai műfüves sportpálya melletti bozótos területen. Az egy napig tartó helyszíni szemlében még drónt is bevetettek, és aszerint a férfit megölték.

A delemagyar.hu-nak egy szemtanú azt mondta: a holttest hason feküdt, és nem volt rajta ruha, csak egy cipő, a nadrágja nem messze feküdt tőle, csupa vér volt, a torkát elvágták, a szíve alatt is volt egy döfésnyom, és állítólag még meg is erőszakolták. Ez utóbbiről kiderült, hogy nem igaz, a többiből annyi igaz, hogy:

  • A férfi nyakán lévő vágott sérülés csak felszíni volt.
  • A szívtájékon két késszúrás nyoma volt.
  • A holttest mellette volt egy kés és egy benzines kanna.
  • A többi sérülés vonaszolásra és bántalmazásra is utalhatott, de nem lehetett tudni, pontosan hogy keletkeztek.
  • Vérnyom nem volt.

Viszont a rendőrség nyomozása úgy ítélte meg:

nem történt gyilkosság.

A Zsaru Magazint idéző a delmagyar.hu szerint több nyom alapján következtetnek erre:

  1. A férfinél között több buszjegyet találtak, az egyik szerint február 10-én érkezhetett Budapestről Szegedre, aznap, amikor a Facebookon eltűnt emberként keresték a kollégái.
  2. Tanúk és kamerafelvételek bizonyították, hogy a kést és a benzines flakont ő maga vette.
  3. Az sem életszerű, hogy aki levetkőztette, és megölte, utána visszahúzta a lábára a cipőt.
  4. Nem sokkal az eltűnése előtt a Budapesten ellopták a férfi mobilját, a tolvajt pedig elfogták, de kiderült: nincs köze a férfi halálához.
  5. Az igazásgügyi orvos szakértők szerint a szív körüli szúrások nem érték el a szívet, a nyaka nem vágták el, csak felszíni seb volt rajta, és nem ezek a sérülések okozták a halált, hanem kihűlés. A fagyási sérülésekről hitték elsőre, hogy bántalmaztás nyomai.

Nagyon úgy fest, hogy a Semmelweis Egyetem Igazságügyi és Biztosítás-orvostani Intézetének kézbesítője öngyilkos lett. (Délmagyar)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.