Nem fogják elhinni éppen melyik mellékletet nem hozta nyilvánosságra a keszthelyi önkormányzat a Tiborcz István cégével szerződött kikötő ügyében

politika
2015 március 04., 06:38
comments 117

Még januárban derült ki, hogy Tiborcz István (Orbán Ráhel férje) cégének a birtokába került a keszthelyi kikötőt üzemeltető cég. A Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft. a Balatoni Hajózási Zrt-től vette át az üzemeltetési jogot, pedig az önkormányzatnak is elővásárlási joga volt rá.

A veszteséges kikötőt üzemeltetése nem tűnt jó üzletnek, többen azzal védték az üzletet, hogy senki sem szállt volna bele a buliba, tehát Tiborcék igazából csak jó szolgálatot tesznek. Bayer Zsolt a Magyar Hírlapban például azt írta, hogy

„adott egy 23 milliós adóssággal terhelt cég, amely üzemelteti a kikötőt. Ezt veszik meg hétmillióért, vagyis összesen (adóssággal együtt) harmincmillióért. A kikötői épületekért és létesítményekért nettó 330 milliót adnak, s mivel az INGATLAN ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN MARAD, további 54 millió forint bérleti díjat fizetnek ki. Ez akkor összesen 414 millió forint. Közel félmilliárd. Egy keszthelyi kikötőért, amelyet üzemeltetője nem tudott nyereséggel fenntartani. És most ezen rugózik az összes kretén ellenzéki politikus a környéken, és az összes barom sajtómunkás odaátról.”

A Népszabadság birtokába került, szintén decemberi keltezésű szándéknyilatkozat szerint „Keszthely a kikötő és a környezetét adó, különböző helyrajzi számú parti telkek területét összevonja, majd ebből forgalomképessé tesz nyolcezer négyzetméternyi területet.” A polgármester által aláírt nyilatkozat rögzíti, hogy az így létrejött, 8000 négyzetméteres vízparti ingatlant a kikötőben lévő felépítmények elővásárlási joggal rendelkező tulajdonosa – ez a Tiborczékhoz tartozó Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft. – részére értékesíti „az aktuális forgalmi értéken”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.