Putyin fél az orosz szélsőségesektől, hiszen „a szomszédos Ukrajna példájából jól tudjuk, hogy mindez hova vezet”

külföld
2015 március 04., 11:48
comments 101

A szélsőségesek készülő akciói elleni azonnali fellépésre, azok megakadályozására szólított fel az orosz államfő a belügyminisztérium mai állománygyűlésén. Vlagyimir Putyin szerint komoly aggodalomra ad okot, hogy tavaly Oroszországban 15 százalékkal nőtt a „szélsőséges jelenségek” száma.

Az orosz elnök szerint a szélsőségesek „harcos nacionalizmussal, türelmetlenséggel és erőszakkal mérgezik a társadalmat”, és „a szomszédos Ukrajna példájából jól tudjuk, hogy mindez hova vezet”.

A Kreml államcsínynek értékeli a tavaly februári ukrajnai hatalomváltást, amit szerinte a szélsőséges, fasisztoid, radikálisan nacionalista erők segítették elő. Moszkvai értékelés szerint emiatt csatlakozott a Krím félsziget Oroszországhoz, és tört ki az ellenállás Délkelet-Ukrajnában – írja az MTI.

Itt írtunk arról, hogy Putyint mennyire nem zavarják az európai szélsőségesek, főleg akkor, amikor az Európai Uniót akarják lebontani.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.