Ez az autó itt 1500 lóerős. Igen. 1500.

autó
2015 március 05., 17:25
comments 111

Van egy nagyon aprócska autógyár Svédországban, tipikusan olyan neve van, amit a 16 éves magyar tinédzserek röhögnek: Koenigsegg. (Na jó, én 26 vagyok, de én is mosolygok egy kicsit.) Ez az autógyár nagyon kevés, de rendkívül jó minőségű autót gyárt. Eddig csak 150 modellt adtak el, viszont ez a szám egy ennyire kis cégnél kifejezetten jó teljesítményt takar.

photo_camera Koenigsegg Regera. Forrás: Koenigsegg

A Koenigsegg a 2015-ös genfi autószalonon mutatta be Regera nevű hibridjét. Ez a cég első hibrid autója, a hajtást 4 motor biztosítja, egy V8-as és három elektromos. Az autó teljesítménye összesen 1,11 megawatt, azaz

1500 lóerő.

A V8-as motor 1100 lóerős, ehhez az elektromotorok még 707-et tesznek hozzá, az összteljesítmény azonban nem adódik össze, a gyártó szerint üzemanyagtók függően kb, az 1500 lóerő az irányadó adat.

Ezzel a Koenigsegg Regera a legerősebb szériagyártású autó az egész világtörténelemben. 20 másodperc alatt gyorsul 400 km/ó-ra.

A modellből csak 80 darab készül, akinek van pénze, vegyen egyet, és mondja majd el, milyen vezetni. (via TotalCar)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.