Megsértettük a Jobbik jó hírnévhez fűződő személyiségi jogát

helyreigazítás
2015 március 05., 12:26
comments 159

A bíróság megállapítja, hogy Gyöngyösi Jenő I.r. alperes megsértette a Jobbik Magyarországért Mozgalom felperes jó hírnévhez fűződő személyiségi jogát azzal, hogy a 2013. szeptember 5-én a Konyári Általános Iskola előtt történt eseményeket valótlanul a felperesi párt tetteként, az abban részes személyeket pedig valótlanul a felperesi párthoz tartozó személyekként tüntette fel a szeptember 5-én a II. r. alperesnek adott és utóbb a "youtube.com" internetes oldalra feltöltött, valamint a szeptember 7-én a VI.r. alperesnek adott és utóbb a "haon.hu" internetes hírportálra feltöltött nyilatkozatában.

A bíróság megállapítja, hogy a Roma Produkciós Iroda Alapítvány II.r. alperes, Vadász István IV.r. alperes, a Magyar Jeti Zrt. V.r. alperes, az Inform Média Kft. VI.r. alperes, és a HVG Kiadó Zrt. VIII.r. alperes megsértették a Jobbik Magyarországért Mozgalom felperes jó hírnévhez fűződő személyiségi jogát azzal, hogy az I.r. alperes fentiek szerinti valótlan nyilatkoztát a II.r. alperes a "youtube.com" internetes oldalra való feltöltéssel, a IV.r. alperes a "romaclub.hu" internetes oldalon, az V.r. alperes a "444.hu" internetes oldalon, a VI.r. alperes a "haon.hu" internetes oldalon, a VIII.r. alperes a "hvg.hu" internetes oldalon való hozzáférhetővé tétellel híresztelték.

A per során erről a cikkünkről volt szó.

A döntéssel szemben felülvizsgálati kérelemmel fordultunk a Kúriához.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.