Hármas győzelem a spermás játszótér ügyében

Budapest
2015 március 05., 15:02
comments 142
  • Két hete indulatos posztban törtem ki a ferencvárosi játszóterek kétségbeejtő állapota miatt. 
  • Cikkünket Baranyi Krisztina, az Együtt képviselője kinyomtatta, és letette a képviselő-testület tagjai elé. 
  • A képviselők stílustalanságra hivatkozva lesöpörték az ügyet az asztalról. 
  • Olyan undorító, gusztustalan, felháborító dolgokat írtunk, hogy el sem tudták olvasni.
  • De kedves ferencvárosi anyukák, és apukák, most igazán jó hírrel szolgálhatunk. 
  • Érdemes volt küzdeni, mert a hangunk felért a döntéshozókig!
  • Két napon belül három csatát is megnyertünk.

No.1 WIN

Bácskai János polgármester szerdán a Facebookon jelentette be, hogy rajta volt, rajta van és rajta lesz a témán. Ferencvárosban annyi és olyan minőségű játszótér van, hogy azt lassan át kell keresztelni Disneylandre.

Sőt, ugyan az egyik általunk szapult tér, a Nehru parti játszótér nem a Ferencvárosi, hanem a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában, kezelésében van, ettől függetlenül március 9-én a sajtó nyilvánossága előtt saját kezűleg fogja letakarítani a focikapukat, amiken most az alábbi felirat olvasható:

"Irtsd a szar zsidót"

jatszoter3

No.2 WIN

Egy kedves olvasónk (minden olvasónk kedves) a mai napon dokumentálta, hogy keményen dolgozó emberek beelőzték az antifasiszta polgármestert, nekiestek a fent említett játszótérnek, és felújítják a leszakadt kosárpalánkot, a bejáratnál lévő fedetlen és életveszélyes gödröt, és ahogy nézem, a focikapukon is tuning van kilátásban.

photo_camera A keményen dolgozó emberek már le is kapták a megcsócsált Adidas kosárpalánkot.
photo_camera Keményen dolgozó emberek tömik be a lyukat.

 No.3 WIN

És a nap legnagyobb győzelme, ahogy az Együtt kerületi képviselője, Baranyi Krisztina fényképén látható, a Ferencváros keményen dolgozó emberei nekiestek magának a spermás játszótérnek is.

A Kinizsi utcában található park korábban Cicás játszótér néven volt ismert a kerületben. Nevét az óriási "cica" betonfeliratról kapta, ami a homokozóban volt felállítva, de mivel már három gyerek betörte a betonbetűkön a fejét, a cica feliratot eltávolították.

photo_camera A képen éppen a kitört ablakú, fejlevágós csúzdát szerelik a szakemberek.

Nagy nap ez a mai. Minden ferencvárosi apuka és anyuka közös győzelme. Most már csak az a kérdés, hogy mit is csinált eddig a FESZOFE Nonprofit Kft., ami a karbantartással lett megbízva, és aminek 2014-ben 359.709.000 Ft-ot fizetett az önkormányzat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.