Melyik a Magyar Nemzet címe?

bűnügy
2015 március 05., 08:22
comments 12

Van az Eclipse-ügy, ennek most az a része fontos, hogy az Eclipse két nagy értékű autót adott Eiselt Györgynek és családtagjainak 2006 és 2009 között. Eiselt ekkor a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalánál, majd a Nemzeti Közlekedési Hatóságnál dolgozott vezetőként, és részt vett az Eclipse által közbeszerzéssel elnyert munkák tesztelésében, átvételében.

Eiselt a kormányváltás után helyettes államtitkár lett a Belügyminisztériumban. 2011 júliusában gyanúsították meg hivatali vesztegetéssel. Ezután felajánlotta lemondását, amit Pintér Sándor elfogadott. De főosztályvezetőként továbbra is a minisztériumban maradt.

A Fővárosi Törvényszék hétfőn két év – négy év próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztésre ítélte első fokon Eiseltet, folytatólagosan elkövetett hivatali vesztegetésért. A bíróság szerint Eiselt a gépkocsihasználat ellentételezéseként hivatali kötelezettségét nem szegte meg, azzal nem is élt vissza, "a gépjárművek használatával sérült a hivatali személyek befolyástól mentes működésébe vetett bizalom".

Eiselttel szemben 14,4 millió forint értékben vagyonelkobzást is elrendeltek, ennyi volt négy év alatt az autók ki nem fizetett bérleti díja.

És akkor most találja ki, melyik a Magyar Nemzet címe:

Vesztegetésért elítélték a volt belügyi államtitkárt 

Elítélték korrupció miatt a BM helyettes államtitkárát

Elítélték a Belügyminisztéirum volt helyettes államtitkárát

Vesztegették a BM-államtitkárt, felfüggesztettet kapott első fokon

Felfüggesztetett kapott Eiselt György

Elmeszelték a volt helyettes államtitkárt

Elítélték a volt helyettes államtitkárt

Elítélték a volt helyettes belügyi államtitkárt

Felfüggesztettet kapott a bíróságon a volt helyettes államtitkár

Pintér volt beosztottja próbaidőn

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.