Giró-Szász üdvözli, hogy az olasz miniszterelnök az orbáni úton jár és barátkozik az oroszokkal

POLITIKA
2015 március 06., 09:52
comments 90

„Matteo Renzi az orbáni úton jár, ez is a fordulatot mutatja Európa Oroszország-politikájában”

- jelentette ki Giró-Szász András kormányzati kommunikációért felelős államtitkár pénteken az MTI-nek.

Giró-Szász azért mondta ezt Matteo Renzi olasz miniszterelnök csütörtökön Moszkvába látogatott, ezzel cáfolva az olasz sajtóban keringő pletykákat, melyek szerint az olasz kormány is bojkottálja az orosz vezetőkkel való kétoldalú találkozókat.

photo_camera Renzi a baloldalon - AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTE

Az Renzi csütörtökön egy 1 milliárd dollár értékű együttműködési megállapodást írt alá Oroszországgal, miszerint létrehoznak egy orosz-olasz alapot a befektetések ösztönzésére egymás országaiban. Giró-Szász András szerint

„ez megint egyértelműen bizonyította, hogy a stagnáló Európában a gazdasági szempontok szerinti együttműködés sok mindent felülírhat”.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy a látogatáson az olasz miniszterelnök az ukrán válsággal kapcsolatban azt az álláspontot képviselte, hogy Ukrajna minden területének autonómiaként kellene működnie Dél-Tirol mintájára. Giró-Szász szerint ez elmozdulás az orosz álláspont irányába. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.