Dzsihádi Jani, mielőtt még embereket fejezett volna le, részegen balhézott a repülőn

külföld
2015 március 08., 08:26
comments 57

JIHADI JOHN IDENTIFIED AS LONDONER

Még mielőtt az IS lefejezős videóinak főszereplőjeként világhírűvé vált volna, a Dzsihádi John néven elhíresült Mohammed Emwarzi egészen világias, a Szíria és Irak jelentős részeit megszálló szélsőiszlamista terrorcsoport értékrendjével homlokegyenest ellentétes életet élt. A Daily Mail beszámolója szerint 2009 májusában azért utasították ki Tanzániából, mert az odafele tartó, tízórás repülőúton annyira berúgott, hogy részegen botrányt okozott a repülőn.

Az értesülés ellentmond a brit hírszerzés, az MI6 korábbi közlésének: a brit kémek azt állították, hogy a tanzániai hatóságok az ő tippjük alapján utasították ki Emwazit.

Emwazi a hírek szerint egy másik, azóta terroristaként ismert férfival, Ali Adorusszal és egy tanzániai némettel, Marcel Schrodllel utazott a KLM járatán. A gép személyzete már leszállás előtt értesítette a tanzániai hatóságokat arról, hogy három, nagyon részeg ember érkezik.

A bevándorlási tisztek a gép landolása után két órával hivatalosan is őrizetbe vették Emwazit és társait, akiket aztán ki is utasítottak. Emwazi akkor azt állította, hogy szafarira indult, bár valószínűbb, hogy Szomáliába tartott. Erről azonban akkor semmilyen információt nem kaptak a tanzániai hatóságok. "Nem volt tudomásunk róla, hogy gyanúsítottak volnának" - mondta egy csak Chikawe úrként azonosított tanzániai tisztviselő. (Via The Daily Mail)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.