Tarlósnak dolgozik a Hagyóval leszámoló egykori ügyész

Tbg
Budapest
2015 március 13., 10:54
comments 26

Egészen illusztris társaságot gyűjtött maga köré Tarlós István főpolgármester, derül ki az Origo alapos összeállításából.

A lap korábban megírta, hogy kik és mennyiért adnak tanácsot a főpolgármesteri hivatalnak, milyen prémiumokban részesednek, és most annak is utánajárt, valójában kicsodák ezek a figurák.

A cikkből úgy tűnik, hogy ők a mórok, akik megtették kötelességüket, és most tanácsadóként foglalkoztatják őket. A legszebb előtörténete Dr. Szabadváriné dr. Vámos Katalinnak van, akit jelenleg dr. Szabadvári Péter Ottónéként futtat Tarlós.

"A Városházán most a férje nevén szereplő jogász dr. Vámos Katalinként korábban ügyészként dolgozott, és érintett volt nemcsak a Hagyó-ügyben, hanem több fővárosi cégvezető elleni eljárásban, de államtitok-sértési és az UD Zrt.-vel összefüggő ügyekben is találkozni a nevével."

Tudni kell, hogy a fülkeforradalom előtt fővárosi cégvezetők, fővárosi vezetők (így Hagyó Miklós ellen) indult eljárás többségében ma sem született ítélet, Hagyót kártéríteni kellett a 9 hónapos előzetes miatt. A Fővárosi Főügyészség akkoriban tette tucatjával a feljelentéseket, amikor Szabadváriné ügyész volt a Fővárosi Ügyészségen.

A Fidesz kedvenc főügyésze, Polt Péter végül leszerelte, újabban pedig Tarlós vette a szárnyai alá jogászként havi 850 ezerért, de kap időnként prémiumot is.

De tanácsot ad Tarlósnak vagy dolgozik fővárosi cégnél Tóth Gábor (volt budapesti főkapitány), Halász Ottó, aki szintén rendőr volt és szintén a zátonyra futott Hagyó-ügyben jeleskedett, Jónás Endre és Pető György volt kémelhárítók. Részletek az Origón.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.