A román Feddhetetlenségi Ügynökség vezetőjét őrizetbe vettre a román Korrupcióellenes Ügyészség

külföld
2015 március 16., 13:03
comments 29

A román belpolitikai is csodálatos. Arról, hogy hogyan üldözik a korrupciót és milyen, átpolitizált lépéseket tettek az ügy érdekében, pont ma írtunk hosszabban. De az újabb remek csavarra még mi se voltunk felkészülve.

Őrizetbe vették Horia Georgescut, a román Feddhetetlenségi Ügynökség vezetőjét, akit többrendbeli hivatali visszaéléssel gyanúsít a korrupcióellenes ügyészség.

A talán nem is annyira feddhetetlen Feddhetetlenségi Ügynökség maga is egy korrupcióellenes hatóság, amely a tisztségviselők vagyonosodását, összeférhetetlenségi eseteit vizsgálja. Georgescut azonban nem az ANI elnökeként, hanem az Ingatlanvagyon Visszaszolgáltatási Ügynökség keretében működő központi kártérítési bizottság volt tagjaként gyanúsítják korrupcióval.

Azzal gyanúsítják, hogy a testület tagjaként tudatosan a piaci értéknél nagyobb kárpótlást ítélt meg a kommunizmus idején államosított olyan ingatlanokért, amelyeket nem lehetett természetben visszaszolgáltatni és így kárt okozott az államnak. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.