Tovább dübörög a rezsicsökkentés™

gazdaság
2015 március 16., 06:11
comments 115

A Napi Gazdaság cikke szerint éves szinten mintegy hétmilliárd forintba kerülhet a kéményseprés államosítása. Egy új törvényjavaslat szerint a Katasztrófavédelem átveszi a bizniszt és csak ők fognak ilyen szolgáltatást nyújtani. Az évenkénti kötelező felülvizsgálat helyett már csak kétévente kell majd megnézetni a kéményt, és ez a vizsgálat ingyenes lesz. A intézkedés a tervek szerint 1000-2000 forint megtakarítással jár majd háztartásonként. De

körülbelül 500 kéményseprő fogja elveszíteni a munkáját,

mert most 1850-en élnek ebből a szakmai szervezet szerint, a Katasztrófavédelem azonban csak 1350 fős bővítést tervez.

Ez nem a kéményen dolgozó kisemberek napja :(((

Ráadásul a Katasztrófavédelemnek egy csomó egyszeri kiadása is lesz, mert meg kell vásárolniuk a szükséges eszközöket, műszereket, gépjárműveket, informatikai rendszereket. Leikauf Tibor, a Magyarországi Kéményseprőmesterek Szövetségének elnöke szerint

a kéményrezsicsökkentés „költségét az adókon keresztül azok is fizetik majd, akik egyébként nem használnak kéményt, miközben a Magyarországon ingatlannal rendelkező külföldiek is élvezik majd az ingyenességet.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.