Sikerült egymilliárdot összepótdíjaznia a BKK-nak

közlekedés
2015 március 17., 06:42
comments 266

Egyre több bliccelőt kap el a BKK: 2013-ban még 295 ezer, tavaly viszont már több mint 363 ezer jegy nélkül utazót kaptak el az ellenőrök. Nőtt a pótdíjbevétel is, tavaly meghaladta az egymilliárd forintot (2013-ban még csak 658 millió volt). Ez persze csak a kiszabott bírság, ennek egy jelentős része végül nem folyik be.

A BKK Zrt.-nél a február végi adatok szerint összesen 343 ellenőr dolgozott, s további 94 HÉV-jegyellenőrt foglalkoztattak. Rajtuk kívül februárban 21 szerződéses segédjegyellenőrt is dolgoztattak, és hétköznapokon 267 biztonsági őr végzett ellenőrzési tevékenységet, hétvégén pedig 232.

A BKK évi félmilliárd forintot költhet a saját állományába tartozó ellenőrökre. A PFM Kontroll Kft.-vel a biztonsági őrök foglalkoztatására 2014. január 1-jei hatályba lépéssel kötött szerződés értéke évi nettó 1,95 milliárd forint.

De semmi baj, mert év végén jön az elektronikus jegy!

(Napi Gazdaság.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.