A srebrenicai népirtás hét gyanúsítottját vették őrizetbe Szerbiában

külföld
2015 március 18., 06:50
comments 11

Az 1995-ös srebrenicai vérengzés hét szerb gyanúsítottját fogták el - értesült a Blic című szerb napilap.

A háborús bűnökkel foglalkozó szerbiai ügyészség tájékoztatása szerint a gyanúsítottak a boszniai háború idején a Srebrenicához tartozó Kravicében részesei voltak a civil lakosság ellen elkövetett háborús bűncselekményeknek. A népirtásban több mint nyolcezer boszniai muzulmánt végezett ki a Ratklo Mladics vezette Szerb Köztársasági Hadsereg és a Skorpiók nevű szerb katonai alakulat. A szerb ügyészség további gyanúsítottak után nyomoz.

Szerbia 2011-ben fogta el és adta ki a hágai Nemzetközi Törvényszéknek a srebrenicai mészárlás főfelelősének tekintett, háborús bűnökkel vádolt egykori boszniai szerb tábornokot, Ratko Mladicot. (via MTI és BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.