Lelőttek egy örkényi férfit a rendőrök

bűnügy
2015 március 18., 06:30
comments 619

Szűkszavú közlemény jelent meg a police.hu oldalon az esetről. Eszerint rendőri intézkedés közben támadt rá a körzeti megbízottra egy 37 éves férfi Örkényben. „A Dabasi Rendőrkapitányság munkatársa a felfegyverkezett férfi támadását szolgálati fegyverével hárította el, melynek következtében a 37 éves férfi - az orvosi ellátás ellenére - a helyszínen életét vesztette”. A fegyverhasználat jogosságát és az eset körülményeit vizsgálják.

A Roma Sajtóközpont szerint a férfinak egy lopás miatt jogerőre emelkedő, 1 év 3 hónapos börtönbüntetésre kellett volna bevonulnia, de nem jelent meg, ezért körözték. Tegnap késő este rendőrök jelentek meg a lakcímén, hogy letartóztassák. A Roma Sajtóközpontnak az elhunyt férfi családja azt mondta, hogy

„a körözött férfi hirtelen felkapott egy baltát és kimenekült a lakásból. A rendőrök üldözni kezdték, majd néhány száz méterre a lakásától utolérték és egy lövéssel lelőtték. A férfi testvére szerint a balta akkor már nem volt a kezében, mert futás közben eldobta.”

Hajnali ötkor vitték el a holttestet, a gyászoló rokonok a halottasház előtt várakoznak, de a reggeli órákban még nem nézhették meg hozzátartozójuk tetemét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.