Simicska azt hiszi, hogy annyi esze van, mint amennyi pénze

POLITIKA
2015 március 19., 08:50
comments 99

Alig hódolt kedvenc hobbijának, a posztkummunista baloldalizásnak Kövér László a Heti Válasznak adott interjúban. A Simicska-érdekeltségű lapban Kövér ehelyett simicskázik.

"Nem egy üzletembert látok a közéletben, aki azt hiszi, annyi esze van, mint amennyi pénze. Az említett vállalkozó esetében sem tudom elhessegetni magamtól ezt a gondolatot"

- mondta a házelnök Simicskáról.

Kövér szerint az anyagi erő senkit nem jogosít fel arra, hogy demokratikusan válaszott politikusokat, kormányokat próbáljon meg saját érdekében befolyásolni. Simicska a mezhőgazdasági, útépítő és médiavállalkozásait érő sérelmek miatt döntött a bosszú mellett.

A házelnök egyébként úgy látja, hogy nincs belháború a jobboldalon, mert az Orbánt ügynökügybe keverő Simicska már a jobboldali közösségen kívül került.

Ha Simicska már nincs is, azért ott van a pót-Simicska Mészáros Lőrinc. És Orbán Viktor veje, Tiborcz István is szép sikereket ér el mostanában fideszes vezetésű önkormányzatoknál. Kövér a rájuk vonatkozó kérdésre azt mondta:

"Minden döntéssel el kell számolni, elsősorban annak, aki meghozta - különösen, ha közpénzről van szó. Leginkább azért, hogy a kormány ellenfelei ne alakíthassanak ki olyan közhangulatot, amely az egyébként valós alapot nélkülöző hecckampányukra is fogékonnyá válik. Ezt azoknak is szem előtt kell tartaniuk, akiket a miniszterelnökl környezetéhez szoktak sorolni."

A kormány népszerűségvesztéséről is volt pár gondolata. Kövér szerint a 2014-es választások után a Fidesz támogatói végre élvezni szerették volna a küzdelem eredményeit, de a kormány új fejezet nyitása helyett ott folytatta, ahol abbahagyta. És igen, a kommunikáció sem jó. Meg a kötelező drogteszt ötlete sem.

Szintén a Heti Válaszban és szintén a mostani számban egy másik interjúban meg éppen Kövér a téma. Körmendy Zsuzsa, a Magyar Nemzet publicistája akadt ki azon, hogy a házelnök már az ellenzéki oldalra sorolta a Magyar Nemzetet és a HírTV-t. Azt mondta erre, hogy sajnálja Kövér Lászlót. És "ha valaki eljut odáig, hogy már csak csőlátással tudja szemlélni a dolgokat, nehéz lesz kiismernie magát a világban".

Körmendy Zsuzsa már a Magyar Nemzet is kikelt az ellen, ahogy a lapjával mostanában bánik a kormány. "Úgy érzem, a kormány kommunikációjában agresszivitiás jelent meg" -  mondja erről.

Körmendy Zsuzsát egyébként március 15-én a kormány Táncsics-díjjal tüntette ki. Ezt el is fogadta. "Ebben a szakmában kell az elismerés, légüres térben nem lehet csinálni" - indokolta.

Szintén a Heti Válaszban Borókai Gábor főszerkesztő arra csodálkozott rá, hogy a kormány kitüntette Csányi Sándort (nem a színészt), pedig nemrég még az ország legnagyobb uzsorásának nevezte őt Lázár János.

Meg azt is írja:

"A Magyar Nemzet és a Hír TV karanténba zárásával ugyancsak baj van. Arról üzen, hogy a Fidesz politikusai csak a pillanatnyi politikai haszon-kár tengelyen hajlamosak elhelyezni más szakmák teljesítményét".

Jó reggelt kívánok.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.