Szüleik segítségével, tömegesen puskáznak az indiai diákok

Tbg
oktatás
2015 március 20., 14:00
comments 24

Bihar tartományban, India keleti részén elég komoly hagyománya van az iskolai puskázásnak: ötből négy gyerek segítséggel vizsgázik, tájékoztatta a nyilvánosságot Prashant Kumar Shahi, miután a Hindustan Times fotót közölt az egyik oktatási intézményről -  vizsga közben:

A röhejes jelenetekkel tarkított, tömeges szintfelmérőről egy videó is felkerült a YouTube-ra, amely aztán rohamosan kezdett terjedni az interneten.

Persze a jelenség nem is annyira vicces: a szegény indiai családokban ez a szintfelmérő teszt nagyon is fontos, hiszen a továbbtanulás lehetősége egyszersmind a szegénységből való kiugrás lehetőségét is magában hordozza, másfelől a kormány 160 dollárnyi rúpiát fizet annak a diáknak, aki legalább a szintfelmérő teszt felét meg tudja csinálni.

A puskázás miatt egyébként egy hét alatt a tartományban hatszáz gyereket tiltottak el a vizsgázástól csalás miatt, ezen a héten 1,4 millió gyerek vizsgázik.

A szülők a kormányt okolják a káosz miatt, az is nemrég derült ki ugyanis, hogy a rohamtempóban felvett tanárok tudása igen csekély, a szintfelmérő tesztet a 400 ezer bihari tanárból több mint 12 ezren nem tudták megcsinálni. (Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.