Tőrbe csaltak BKK-sok egy UBER sofőrt, de mégsem lett büntetés

Budapest
2015 március 20., 21:26
comments 203

Elképesztő konspirációval szerettek volna lebuktatni BKK-s munkatársak egy Uber sofőrt 2014. december 3-án.

Úgy vitették magukat egy címre, hogy az autóst ott már várta a Budapest Főváros Kormányhivatala Közlekedési Felügyelősége. Ők elkérték volna a sofőr összes személyszállítási engedélyét, de azok nyilván nem voltak. Az Uber-sofőr viszont nem szólt egy szót sem és a jegyzőkönyvet sem írta alá.

A fiktív utasok, a BKK-ellenőrei végig nem fedték fel magukat, ami jogtalan, mert az autós így nem tudja, hogy kik és milyen minőségben ellenőrizték, ezért semmilen büntetést sem kapott az Uberes.

A Közlekedési Felügyelet szerint az Ubert taxizásnak kell kezelni, mert díj ellenében végez szállítási tevékenységet. Utas feljelenthetné az Ubert, de eddig erre még nem volt példa Magyarországon. (MNO)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.