Washingtonban csak ajándékozni lehet a marihuánát, árulni nem

életmód
2015 március 21., 20:48
comments 37

Hiába döntött a helyi közösség Washingtonban, hogy legyen legális a fű, a kongresszus bekavart, így az felemás helyzet alakult ki, hogy szívni szabad, de füvet árulni nem. Emiatt nem nyílhatnak olyan boltok, mint a többi legalizáló államban, például Coloradóban. Lehet viszont, hogy ez nem is baj.

A kábítószerkereskedelem, még a legális is, bizonyos fogyasztókat arra visz, hogy még többet szívjanak, ami nem jó. Az ehető termékeknél már most látszik, hogy szigorúbb szabályozás kellene (mert nagyon könnyű őket túladagolni, és mert megtévesztik a gyerekeket), de a gyártók ellenállnak, hasonló lobbi alakul ki, mint a dohány vagy az alkohol esetében.

Ehhez képest Washingtonban most valaki vagy magának termeszti a füvet, vagy belép valamilyen nonprofit közösségbe, és onnan szerzi be az anyagot. Így nem alakul ki erős kereskedelmi lobbi, ami keresztbe fekhet még az ésszerű szabályozásnak is, de közben legális a szer, így senki nem kerül börtönbe azért, mert elszív egy spanglit. (NYT)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.