A hvg.hu szerint a Quaestor Financial Hrurira még mindig nem adta be hivatalosan az öncsődkérelmét

gazdaság
2015 március 25., 17:29
comments 254

MI A JÓISTEN FOLYIK ITT?!?!?!

A hvg.hu azt írja, hogy a 150 milliárdnyi fiktív kötvény kibocsátásával gyanúsított Quaestor Financial Hrurira Kft. öncsődkérelme még mindig nem érkezett be a cégbírósághoz.

HOGY MI?!?+??+!

A cég először március 9-én jelentette be, hogy öncsődöt kér, de később kiderült, hogy ezzel csak az ügyfeleket és a felügyeletet vezette meg, igazából nem adott be ilyen kérelmet. Ettől függetlenül a Quaestor-irodákon március 9. után már egy erről szóló kiírás fogadta az ügyfeleket.

Március 20-án aztán Tarsoly Csaba cége bejelentette, hogy most már aztán tényleg beadják a kérelmet, ezzel pedig beismerte, hogy március 9-én a cég csak blöffölt. Ezzel azt érte el, hogy 9. és 20. között a cég lényegében azt csinált, amit akart, nem jöttek csődbiztosok, akik felügyelik a vállalat irányítását. Ezekben a napokban a cég több olyan intézkedést is tett, amit az öncsődkérelem benyújtása után valószínűleg nem tehettek volna meg. Egyrészt vezérigazgatóvá tették a tápiósági börtönviselt közmunkást, Orgován Bélát, majd visszatáncoltak ebből, másrészt pedig átalakították a Quaestor központi cégének tulajdonosi szerkezetét, harmadrészt megvariálták kicsit a cégcsoporton belüli tartozásokat. Utóbbival akár azt is elérhetik, hogy sokkal nehezebb lesz az ügyfelek kártalanítása, ugyanis a tartozások és a tulajdonosi szerkezet úgy alakultak át, hogy Quaestor Financial Hrurira Kft., amin keresztül a cég ügyfelei is érvényesíthetnék követeléseiket, a csődeljárásban az utolsóként kárpótolandó helyre került.

Most viszont nagyon úgy tűnik, hogy a március 20-i bejelentés is egy orbitális KAMU volt.

A hvg.hu szerint most sincs még nyoma a cégbíróságon a vállalat öncsőd-kérelmének, pedig ennyi idő alatt már benne kellene legyen ennek az adatbázisban.

MICSODA?!?!?!?

Igen, ez azt jelenti, hogy a cégnél a vezetők még mindig ellenőrzés nélkül csinálhatnak azt amit akarnak, hiszen a kamu bejelentéseikkel látszólag megvezették a Nemzeti Bankot is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.