Orbán nem megy el a Simicska ügynökvádját tárgyaló bizottsági ülésre

politika
2015 március 25., 13:43
comments 120

„Azokat a politikai támadásokat és provokációkat, amelyek a múltat meg akarják hamisítani, és amelyek semmibe veszik a nyilvánvaló és dokumentált tényeket, abszurdnak és nevetségesnek tartom”

- indokolta Orbán Viktor miniszterelnök a nemzetbiztonsági bizottság elnökének írt levelében azt, miért nem fogadja el a meghívást a testület ülésére.

Molnár Zsolt, a parlamenti bizottság szocialista elnöke szerdán közölte az MTI-vel, hogy a kormányfő levélben tájékoztatta őt arról, hogy nem vesz részt a testület csütörtöki ülésén. A miniszterelnök azért kapott meghívást, hogy adjon tájékoztatást a sajtóban megjelent, személyével kapcsolatban felmerülő esetleges nemzetbiztonsági kockázatról, miután Simicska Lajos korábban a mandiner.hu-nak azt mondta, hogy Orbán Viktornak - közös sorkatonai szolgálatuk idején - jelentenie kellett róla, de előre megbeszélték, mit fog írni róla.

Orbán Viktor már korában is reagált erre a vádra nyilvánosan. A bizottsági elnöknek írt, keddi keltezésű levelében - amelyet Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke juttatott el az MTI-hez - azt írta, hogy a teljes magyar közvélemény is pontosan tudhatja,

„mi, akik a kommunista rendszerrel szembeni ellenállásból érkeztünk a magyar politikába, a kommunista állambiztonság célszemélyei voltunk. Bennünket zaklattak, bennünket hallgattak le, ránk telepítettek ügynököket, mi voltunk a titkos nyomozások kiszemeltjei. Valójában az élet minden területére vonatkozóan megfigyeltek bennünket.”

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.