Az indonéz rendőrség elégetett 3 tonna füvet, de mivel fújt a szél, egy egész település betépett

életmód
2015 március 29., 19:46
comments 163

A lefoglalt marihuána elpusztításának körülményeit nem gondolták rendesen végig, mivel nem figyeltek arra, hogy szélcsend legyen. Így Nyugat-Jakara lakói közül sokan rendesen betéptek. Az eset még március első felében történt, de csak mostanában akadt rá a világsajtó.

A Jakarta Post cikke szerint Palmerah rendőrsége összesen 3,3 tonna marihuánát gyújtott meg, hatalmas füstfelhőt teremtve ezzel, amit a közeli lakóházak fölé fújt a szél. Nem sokkal később számos helyi lakos panaszkodott arra, hogy szédül és furán érzi magát.

A rendőrség tagjai készültek előre, mindannyian maszkokban álltak a tűz körül, viszont a lakosságot nem figyelmeztették előre. Volt, akinek fejfájása támadt, más pedig arra panaszkodott, hogy borzasztó erős fűszag volt mindenhol.

A füvet amúgy 1,8 kiló MDMA és 2538 eki társaságában égették el, utóbbi idők nagyobb drograzziáinak eredménye volt mindez. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.