Elfogták a notórius templomfosztogatókat

vallás
2015 március 30., 07:52
comments 51

A marcali rendőrök csütörtökön vallási tisztelet tárgyára elkövetett lopás gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettesek ellen.

TÖbb mint egy évig (2014. március 6. és 2015. március 25. között) valaikik egy balatonkeresztúri templomból többször is kegytárgyakat (imakönyveket, szentképeket, porcelánszobrokat és angyalkákat, gyertyákat, rózsafüzéreket, medálokat, gyűrűket) és a perselyből pénzt loptak el.

kegytárgyak

A rendőrök azonosítottak egy 65 éves siófoki férfit, a 63 éves feleségét és egy 51 éves szigethalmi lakost, akik megalapozottan gyanúsíthatóak.

A házkutatásokon megtalálták az ellopott tárgyakat, és kiderült, hogy azokat a balatonkeresztúrin kívül az ország különböző pontjain lévő templomokból lopták. Ezért a nyomozók azt is vizsgálják, hogy a gyanúsítottak összesen hány templomból, milyen tárgyakat, mekkora értékben loptak el.

B. István, B. Sz. Ágnes és N. János szabadlábon védekezhet. (police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.