Hiperirodával válaszolt a Facebook a Google szuperirodájára

külföld
2015 március 31., 13:02
comments 20

Nem sokkal azután, hogy a Google bemutatta a kaliforniai Mountain View-ban építendő új központjának terveit, a Facebook is új központi irodát választott magának. Ők a szintén kaliforniai Menlo Parkba mentek, ahol egy MPK20 nevű, 40 ezer négyzetméteres irodaház lesz az övéké. Az épületet Frank Gehry építész tervezte. Az épület központi eleme egy hatalmas egylégterű iroda, ami Mark Zuckerberg szerint a világ legnagyobb egylégterű irodája, az épület tetején pedig egy 3,6 hektáros park van.

Mark Zuckerberg az új épületet egyszerű és a hivalkodást kerülő helyként jellemezte, és azt mondta, direkt ilyen, mert azt szerették volna, ha az iroda maga is a befejezetlen munka látszatát kelti, ezzel emlékeztetve a dolgozókat, milyen sokat kell még tenniük a Facebook legfőbb céljának eléréséig, azaz emberek összekapcsolásáig.

Sajnos az Instagram embedfunkciója megőrült, de itt lehet megnézni a képeket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.