Mostantól a Dunán is hajózhatsz a Google Street View-val

INTERNET
2015 március 31., 06:29
comments 40

Lefotózta a Dunát a Google Street View Budapest, Pozsony és Belgrád környékén, úgyhogy mostantól lehet virtuálhajókázni, még a Dunakanyar is megvan.

A budapesti éjszakai felvételek sajnos elég rosszul sikerültek, de ha van kedve valakinek ezzel vesződni, érdemes Photoshopban behúzni a fehéreket meg a feketéket (Imgae>Adjustments>Levels), akkor látszik valami. Az Erzsébet hídból például a digitális utómunkálatok ennyit hoznak ki:

sv_erzsebethid

 

A Parlamentből meg ennyi:

sv_parlament

A navigáció elég nehézkes, a Street View-ban pontosan kell ráhúzni a kis sárga emberkét a folyón látható kék csíkra, és ha sikerül, akkor is csak tyúklépésben (tyúkúszásban?) lehet haladni. A kamerát ráadásul sikerült úgy elhelyezni egy hajón, hogy alapból a fedélzet meg a rajta utazó emberek látszanak, de ők kis forgolódással eltüntethetők.

sv_hajo

 

És akkor bemegyünk a Margit híd alá:

sv_margithid

 

Jó hajókázást!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.