Fertőzött vérrel kaphatta el az ebolát a Sierra Leone-i kisfiú

Egészségügy
2015 április 05., 07:59
comments 5

A nyugat-afrikai ország keleti Kailahun régiója négy hónapja ebolamentes volt, egészen szombatig. Ekkor meghalt egy 9 hónapos csecsemő, a tesztek szerint ebolában. A helyi egészségügyi hatóságok nem értik az esetet, hisz a kisfiú szülei és családja egészségesek. Az egyetlen magyarázat a transzplantációs vér fertőzöttsége lehet, az egyéb okokból kórházba került csecsemő vért kapott a halála előtti napon. A járvány már 10,500 halálos áldozatnál jár. (Voice of America)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.