500 forintra emelte az eddig ingyenes Futballkártya árát az MLSZ

sport
2015 április 11., 10:45
comments 279

Horváth Bence kollégámnak is van baja elég: felmerült benne, hogy ezt a szép délutánt a park helyett a dunaújvárosi stadionban akarja tölteni, hogy élőben tekintse meg az MTK - Dunaújváros mérkőzést. A Bálnában járt ezért, kiváltani az MTK Klubkártyát.

Ekkor szúrta ki, hogy az eddig ingyenes Futballkártyáért már 500 forintot kér az MLSZ.

Magyarázat: kétféle szurkolói kártya létezik. Van a klubokhoz kötött Klubkártya, ezzel az adott csapat hazai és idegenbeli meccseit látogathatjuk. Ezeknek az árát a csapatok döntik el, jómagam az MTK Klubkártyáról tudom, hogy ingyenes. És azoknak a perverzeknek, akik random bajnoki meccsekre is kijárnak (illetve a csak a válogatott meccsei iránt érdeklődőknek) lehetőségük van az MLSZ Futballkártyájának a kiváltására. A képen alul egy MLSZ kártya, fölötte pedig klubkártyák láthatóak:

photo_camera Fotó: mlsz.hu

A rendszer bevezetésekor, augusztus végén az MLSZ közölte, hogy "a Futballkártya 2014. szeptember 15. után is ingyenes marad". Erre április harmadikától 500 forintot kérnek érne. Az aznap módosított Használati Tájékoztató az 500 forintos árat említi.

UPDATE 17:52 - Telefonon beszéltünk az  MLSZ szóvivőjével, Sipos Jenővel. Sipos úr tájékoztatása szerint az MLSZ, végig nyílt lapokkal, tisztességesen játszva szeptembertől decemberig átvállalta a kártya 500 forintos árát, és ezt a kedvezményt áprilisig meg is hosszabbították, hogy minél többen jussanak ki a válogatott mérkőzésekre. A szövetség minden alkalommal hangsúlyozta, hogy a kártya árát csak ideiglenesen tudják átvállalni a szurkolóktól, és a határidőt kétszer módosították is.

"Ha egy bank kínálna ilyen lehetőséget, az emberek összetennék a két kezüket."

Az MLSZ áprilisban döntött úgy, hogy tovább már nem tudják vállalni a kártya kiállításának költségeit, ezért vezették be az 500 forintos díjat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.