Dugógate: ellentmond a BKK-nak a kivitelező cég

Budapest
2015 április 13., 09:47
comments 44

A BKK reggel adott ki egy közleményt, szerintük gerillabontás történt:

Vasárnap este „észleltük, hogy a Széll Kálmán tér Krisztina körúti szakaszán illegális útbontás és sávlezárás történt. Ez a Margit körút és a Szilágyi Erzsébet fasor felől az Attila út irányába tartó forgalmat jelentősen korlátozza.

A BKK Zrt. azonnal felvette a kapcsolatot a kivitelezővel (SADE) és kérte a hétfő reggel 6 órára történő helyreállítást, a forgalomkorlátozás megszüntetését. A kivitelező jelezte, hogy a kérést nem tudja teljesíteni.”

A BKK tehát áttolta a felelősséget a kivitelező cégre. A SADE Mélyépítőt reggel kerestük, most érkezett be a válaszuk. A cég szerint ők engedéllyel dolgoztak, de a határidőhöz képest 6 órával elcsúsztak:

„Társaságunk az illetékes hatóságok által kiadott engedéllyel rendelkezett csatornázási munkálatokra. Az eredeti tervek alapján a munkálatokat legkésőbb április 13. reggel 6 órára tervezte befejezni Társaságunk. A kivitelezés során további előre nem látható esemény merült fel, melynek eredményeként a helyreállítás 2015. április 13. 12.00-ig tud megtörténni.”

Mind a BKK, mind a SADE a forgalomban résztvevők megértését és türelmét kéri. UPDATE 12:07 - A BKK közleménye szerint délben valóban befejezte a cég a munkát.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.