Fél Karcagot meglopta a Fidesz-közelinek tartott utazásszervező vállalkozó

bűnügy
2015 április 15., 08:19
comments 136

Egy karcagi cég, a főleg utazásszervezéssel foglalkozó Kun-Mediátor Kft. a jelek szerint illegálisan gyűjtött betéteket, amiért cserébe magas hozamot ígért főleg helyieknek. Csakhogy tegnap felszívódtak a cég vezetői, így Dobrai Sándorné Nagy Mária is, aki igen ismert volt a karcagi életben, és egyébként a Vidék.ma szerint kormánypárti elkötelezettsége is közismert volt. A karcagi polgármester, Dobos László szerint "köztiszteletben álló karcagi emberről" van szó.

A cégnek pénzt adó károsultak azzal szembesültek, hogy nem kapják vissza a pénzüket, ezért feljelentést tettek a rendőrségnél. Nagyjából száz ember sietett a cég karcagi irodáihoz, hiába.

A karcagi polgármester szerint eddig közel kétszáz feljelentést tettek a céggel szemben.

Az ügy érdekessége, hogy a kormányban két karcagi miniszter is van, Fazekas Sándor és Varga Mihály. Utóbbi gyorsan közleményt is adott ki az NGM nevében:

"Vizsgálatot kezdeményez a nemzetgazdasági miniszter A mai napon Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter utasította a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal főigazgatóját, hogy a Kun-Mediátor Kft. utazásszervezési tevékenységével kapcsolatban haladéktalanul indítson vizsgálatot. Az ellenőrzésnek ki kell terjednie arra, hogy a cég utazásszervezési tevékenysége miatt kerülhetett-e bárki veszélybe, vagy kára származhatott-e abból. A vizsgálatnak tisztáznia kell azt is, hogy a cég működése során nyújtott-e szabálytalan módon, engedély nélkül pénzügyi szolgáltatást."

Az MNB pedig jelezte, hogy eljárást indít engedély nélküli betétgyűjtés miatt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.