Új korszak hajnalán az emberiség, eljött az éttermek kora

életmód
2015 április 15., 17:59
comments 99

Amióta az emberiség a gyűjtögető életmódról átváltott a mezőgazdaságra és az állattartásra, nem volt akkora újítás a homo sapiens táplálkozási szokásaiban, mint 2015 márciusában. Az USA kereskedelmi minisztériumának adatai szerint ugyanis ebben a hónapban fordult elő először, hogy az amerikaiak többet költsenek élelmiszerre éttermekben, mint élelmiszerboltokban.

photo_camera Grafikon: Bloomberg, Adatok: Commerce Department

Az adatokat valamennyire torzítja, hogy a nagy hipermarketek adatait nem az élelmiszerboltokhoz számolják, így összességében valószínűleg még mindig nem a vendéglátóhelyek vezetnek, a tendencia azonban egyértelmű. Az éttermek előretörése természetesen elsősorban a fiataloknak köszönhető, akik egyre inkább eljárnak enni. (Bloomberg)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.