A nap sajtóközleménye: Semjén Zsolt üdvözli az osztrákok vasárnapi zárva tartását

ÁLLAT
2015 április 16., 09:36
comments 97

A közleményt természetesen változtatás nélkül közöljük:

"A KDNP üdvözöli az osztrák alkotmánybíróság döntését az üzletek vasárnapi zárva tartásáról Az osztrák alkotmánybíróság társadalompolitikai okokból elutasította az üzletek vasárnapi nyitva tartását akarók keresetét, megvédve a szabad vasárnapot. Az alkotmánybíróság elutasító ítélete erőteljesen védi a vasárnapi pihenőnapot, amely a családok nyugalmát és együttlétét szolgálja. "Minden európai társadalomban megvan a heti pihenőnap, amelyet vallási, pihenési vagy társadalom- és családpolitikai alapon határoztak meg", és ez felülír minden más érdeket, például a multinacionális cégek profitérdekét. Példaértékűnek tartjuk az osztrák szociáldemokrata politikusok és szakszervezetek hiteles munkásvédelmi fellépését, amiből a magyarországiak is tanulhatnának. Bebizonyosodott továbbá, hogy teljes mértékben valótlan volt Demján Sándor és Dávid Ferenc (VOSZ) és Gaskó István (Liga Szakszervezet) riogatása és politikai célzatú hisztériakeltése az elbocsátásokról és a forgalom jelentős visszaeséséről. A VOSZ több tízezres elbocsátásokat és – a forgalomcsökkenés miatti esetleges bevételkiesések pótlására – új adókat és adóemeléseket vizionált. Gaskó István pedig 50-55 ezer dolgozó elbocsátásáról beszélve próbált riogatni. Mindennek szöges ellentéte bizonyosodott be.
A KDNP keresztényszociális elkötelezettsége alapján minden velünk szembeni gyűlöletkeltés és gyalázkodás ellenére halad előre – az immár az osztrák alkotmánybíróság által is megerősített - úton.

Semjén Zsolt elnök"

Bede Márton szakkommentárja, egyenesen a Bad Hofgastein-i Intersparból:

osztrak_spar

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.