Az amerikai rendőrök gyakori bírálója szerint jó döntés volt, hogy az arizonai rendőr elgázolta a fegyverest

POLITIKA
2015 április 17., 16:17
comments 94

"Nem szabad megadni egy elszabadult embernek a lehetőséget, hogy még pár lövést leadjon, amikkel akár járókelőket vagy rendőröket is megölhet" - nyilatkozta Bill Richardson arról a napokban elterjedt felvételről, amelyen egy arizonai rendőr nagy lendülettel elgázol egy felfegyverzett gyanúsítottat. A fegyveres férfi addigra már leadott egy lövést is, így Richardson szerint nem volt mit mérlegelni.

Richardson, aki maga is rendőr volt valaha, amúgy az egyik legismertebb bírálója az amerikai rendőrségnek. Most azonban nagyon elismerően nyilatkozott Michael Rapiejko rendőrről, aki szerinte "kreatív és protektív" volt egyben. Ráadásul Richardson szerint bőven a halálos erő bevetését szabályozó előírások keretein belül cselekedett.

"A halálos erő, az halálos erő. Nem arra való, hogy szép legyen" - mondta Richardson, aki szerint sokkal rondább látvány volna egy elütött bűnözőnél pár meglőtt civil vagy rendőr. (Via Vocativ)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.