Jó reggelt! A fecskék köszönik, jól vannak

életmód
2015 április 20., 04:57
comments 25

Kicsit aggódtam a Margit körúti házba a rekordmeleg csütörtökön visszatért fecskékért, de háromnegyed hétkor akkora bulival fogadtak, hogy egy pillanatra azt hittem, már le is fialtak. Az ornitológiai szakkör mindeközben egy vadlibát is megfigyelhetett, amint a Rézmál irányába áthúzott a ház felett.

Ha valakit netán a lakása ablakából megfigyelhetőn túli madárvilág is érdekli, annak melegen ajánlom a Magyar Madártani Egyesület Fülemülék városi éjszakája című programját, ami egészen különleges élmény.

A fülemüle az egyik legszebb hangú énekesmadár, ami májusban, a költési időszak első felében éjszaka is énekel. A hobbiornitológusok legnagyobb örömére a fülemüle sűrű bokrosokban költ, ezért még Budapest - vagy bármely más városunk - belvárosa is ideális költőhelynek számít, így még csak nagyon messzire sem kell menni.

Részletes program itt, addig pedig hallgassák felvételrő a margitszigeti fülemüléket:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.