68 éves nőtől akart pénzt szerezni, halálra verte

bűnügy
2015 április 21., 08:04
comments 42

A Fővárosi Főügyészség nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot azzal a 44 éves férfival szemben, aki a vád szerint 2013 őszén, értékei megszerzése végett megölte a vele és családjával egy telken élő 68 éves nőt.

A vádlott feleségével, és annak családjával a Budapest XII. kerület, János Zsigmond utcában, egy több lakóépületes telken élt. Az ingatlanon lévő egyik többszintes családi ház felső szintjein lakott a 68 éves áldozat, aki már több mint 20 éve bérelte a lakást a vádlott feleségének családjától.

A vádlott csak általános iskolát végzett, azonban a feleségének azt állította, hogy pszichológus, valamint filozófus végzettsége van és ezen a területen végez kutatómunkát. Ezzel szemben a férfinak már évek óta legfeljebb csak alkalmi munkája volt. 2013 nyarán - amikor már tartalékaikat is felélték - a vádlott elhatározta, hogy bármi áron pénzt szerez.

A vádlott tudott arról, hogy a velük egy telken élő sértett készpénzt és különböző értékeket tart az otthonában. Emellett tisztában volt a 68 éves nő életvitelével és szokásaival, így azzal is, hogy sértett a napi rutinjának megfelelően az esti órákban kinyitja az erkélyajtót, hogy szellőztessen.

A vádlott eldöntötte, hogy az idős nőtől fog pénzt szerezni. 2013. szeptember 4-én egy két napos vidékre utazás ürügyével, autóval távozott otthonról, majd este észrevétlenül visszament, és a közelben leparkolt. Ezután átöltözött, felvett egy kapucnis felsőt és egy parókát, majd a kapucnit a fejére
húzva gyalog ment a János Zsigmond utcába, ahol az aznap is kinyitott erkélyajtón keresztül besurrant az áldozat lakásába. A nő azonban észrevette a vádlottat, és számon kérte rajta, hogy mit keres ott. A férfi ekkor meglökte a nőt, aki ettől elvesztette az egyensúlyát és leesett a lépcsőn. A férfi
lement utána a földszintre és úgy akarta elhallgattatni, hogy a nála lévő eszközzel kitartóan és súlyosan bántalmazta . A nő segélykiáltásai miatt azonban megijedt, hogy lelepleződhet, ezért elmenekült.

Az idős nő rövid időn belül a helyszínen életét vesztette.

A vádlott 2013. szeptember 13. napján önként jelentkezett a rendőrségen.

A jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő férfival szemben a vád minősített emberölés, amelynek a törvény szerinti büntetési tétele tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztés.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.