Mozgássérült és ép gyerekek játszhatnak majd együtt, ha összejön a pénz a magyar fejlesztésű spéci libikókára

életmód
2015 április 21., 13:44
comments 18

A MagikMe egy játszótérre szánt libikóka, ami azért különleges mert a mozgáskorlátozott és az ép gyerekek együtt, egyszerre játszhatnak vele.

"Hiába léteznek akadálymentes játszóterek, még ezeken is alig találkozhatunk a súlyosan mozgássérült gyerekekkel. De egyedülálló a koncepció a többségi társadalom szempontjából is. Az ép gyerekek nem találkoznak sérült, pláne súlyosan sérült gyerekekkel, ha mégis találkoznak, előfordul, hogy furcsának, ijesztőnek találják őket. Ez pedig se nem igazságos, se nem előremutató. A célunk, hogy a gyerekek megismerkedjenek és együtt játszhassanak a környezetükben élő sérült társaikkal. Meggyőződésünk szerint ez az útja annak, hogy a gyerekek nyílt szívűvé, toleránssá, empatikussá és együttműködővé váljanak a másság iránt és felnőttként támogató, nyitott közösségeket, társadalmat teremtsenek maguk körül."

A videón meg lehet nézni, hogy pontosan hogy működik a dolog. A lényeg, hogy egyszerre négy gyerek tud rá felülni, és közösen mozogva a libikóka közepén található kis "hajót" egy labirintus közepére juttathatják.

Fontos, hogy mindegyik gyerek mozgásba tudja hozni a játékot, az ilyen önindította mozgás pedig különösen örömteli a mozgáskorlátozott gyerekeknek.

Itt lehet megnézni és támogatni a projektet az Indiegogon.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.