Orbán autópályára, Bloomberg adatfeldolgozási fejlesztésekre ad milliárdokat a városoknak, csak utóbbi a saját pénzéből

külföld
2015 április 21., 13:01
comments 38

Míg Orbán Viktor autópálya-építésekkel csábítaná a Fideszhez és a kormányhoz közelebb a megyei jogú bárosok lakóit, Micheal Bloomberg milliomos üzletember és New York korábbi polgármestere máshogy segítene a hasonló méretű amerikai városokon. Bloomberg egy 42 millió dolláros (kb. 11,7 milliárd forintos) programot indít, ami az adatfeldolgozási rendszereik átláthatóbbá tételében segítene a 100 ezres és 1 milliós lakosságszám közötti amerikai városoknak.

A városok úgy költik el a pénzt, ahogy jónak látják, az egyetlen feltétel, hogy az adatbázisaikat korszerűsítsék belőle. Bár magyar közigazgatásnak még csak kis szelete fogta fel, hogy ez nagyon fontos terület, rengeteg eredményt lehet elérni az önkormányzati adatrögzítő rendszerek fejlesztésével.

Az begyűjtött adatok átláthatóbbá tételével olyan alapvető összefüggések is napvilágra kerülhetnek, amik nagyban megkönnyíthetik a városok életét. New Orleans például sokkal biztonságosabbá tette utcáit csak azzal, hogy jobban nyilvántartotta az elhagyatott épületeket a rendőrségi rendszer. (HuffPost)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.